Bewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD is er een zorgprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het zorgprogramma COPD u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Wilt u deelnemen?

Deelnemen aan het programma ‘bewegen met COPD’ kan met verwijzing van een huisarts of specialist.

Het programma bestaat uit:

  • Een intakegesprek en enkele metingen / vragenlijsten.
  • Na de intake met de fysiotherapeut wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.
  • Voorlichting over astma en COPD.
  • Uitleg over en uitvoering van enkele ademhalingsoefeningen
  • 1 of 2 keer per week sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut.
  • Training samen met lotgenoten.
  • Regelmatig evalueren middels metingen en vragenlijsten

Vergoeding

Het trainingsprogramma COPD valt onder fysiotherapie. Een keer trainen staat gelijk aan een fysiotherapie behandeling. Tijdens het eerste intake gesprek wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Eventueel kan ook uw aanvullende verzekering toereikende zijn. Controleer op www.fysiotherapie.nl hoe uw verzekering fysiotherapie vergoedt.

Wanneer en Waar

Maandagochtend van 10.30 tot 11.30 en vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in de oefenzaal van gezondheidscentrum Het Zand. In overleg zijn eventuele andere tijden mogelijk.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?

Neem dan contact op met onze receptioniste/administratief medewerkster (030) 280 80 10. Zij helpt u graag verder