ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en (de) pas bevallen vrouw. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de ZwangerFit® docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar effecten van trainen peripartum ter preventie van bekken(bodem)disfuncties. Uit onderzoek blijkt dat Zwangerfit® bewezen effectieve is!

Na de bevalling kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar ZwangerFit docent®. Ook als u niet heeft deelgenomen aan de Zwangerfit® tijdens u zwangerschap, kunt u na u bevalling ook de cursus volgen!!!

De actieve ZwangerFit® lessen hebben een vaste opbouw. De les begint met een warming-up en een lichte fitheidstraining om de conditie te vergroten. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. We besteden speciale aandacht aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. We sluiten de les altijd af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. In een groep kan de lichamelijk conditie per zwangere verschillen; er wordt rekening gehouden met ieders individuele niveau. De theorie wordt meegenomen tijdens de actieve lessen.

De ZwangerFit® lessen worden gegeven door bekkenfysiotherapeut Rian van Arkel.

Lestijd: Maandagavond van 19.00 – 20.00 uur en 20.00 – 21.00 uur & vrijdagmiddag van 15:30 – 16:30
Lokatie: Gezondheidcentrum Het Zand, vogelvlinderweg 56, Leidsche Rijn.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar: zwangerfit@gezondsgu.nl

ZwangerFit® Tarieven

10- strippenkaart € 125,-

20- strippenkaart € 225,-